Angela la la la la

Toen zangeres Angela Bofill in 1954 in Harlem, NY, NY geboren werd, kreeg zij van haar Latino ouders werkelijk de naam Angela: engel. En een mooie engel erbij rond kerstmis is nooit weg, vandaar dit stukje juist nu.

Haar stem is inderdaad engelachtig mooi: zuiver, hoog, onschuldig als een kind. Maar aan het eind van eenzelfde woord nog, kan ze zwaar en dramatisch klinken, als een operazangeres; of lijkt haar stem plotseling op een huilende hond: ongegêneerd en pijnlijk. Voor velen is zo'n emotionele rollercoaster te veel, maar voor mij geldt het omgekeerde. Vandaar dat ik óók veel houd van zangeressen als Elis Regina en Judy Garland, over hen zal ik in de toekomst zeker schrijven.

Angela Bofill's eigen composities vliegen hoog en zijn veel gecompliceerder dan ze op het eerste gehoor klinken. In haar teksten verhaalt ze over mateloze maar vaak onbeantwoorde liefde. En omdat ze ook hierin kwetsbaar is, zonder enige dubbele bodem, is ze zó sterk. Of ze zingt dat alleen liefde de weg wijst en dat het jouw taak in het leven is om de liefde die in je is te delen met de wereld: Angela blijkt boodschapper van het goddelijke te zijn, zoals het een ware engel betaamt.

Hierbij mijn kerstcadeautje: mijn vijf favoriete Angela Bofill songs! Om het cadeautje uit te pakken moet je het alleen nog even zelf op You Tube openen. Ze komen van haar debuutalbum Angie (1978), van de opvolger Angel Of The Night (1979) en van Too Tough uit 1983: 

I Try

Song For A Rainy Day

Share Your Love

Only Love

I Can See It In Your Eyes

En, wat vind jij er van? Laat het me weten! This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  En, als je het de moeite waard vindt: ze zijn natuurlijk te koop op ITunes e.d.: Let's make Angela Bofill Great Again! Of misschien liever: Let's Make The Great Angela Bofill Be Heard Again!